fbpx

Артновион откри нова акустика за болницата Санта Марија

Болниците се место за лекување и мирно закрепнување, но честопати влезот во централната болница е далеку од идеален: од персоналот на болницата и пациентите што зборуваат, пациентите кои доаѓаат и си одат, тимовите за нега на пациенти кои комуницираат и семејствата кои чекаат создаваат значајно ниво на бучава што ја нарушува разбирливоста на говорот а исто така може да покренат и проблеми околу приватноста. Проблемите од бучава можат да станат главен проблем и честопати се главната жалба од пациентите, семејствата и персоналот.

Во неодамнешното реновирање на болницата Санта Марија – најголемата болница во Португалија, Артновион имаше задоволство да обезбеди акустичен третман за главната сала за прием. Со оглед на тековната пандемија, решението мораше да биде акустички ефикасно и да одговара на строгите барања за контрола на инфекцијата.

Артновион разви целосен опсег на акустични решенија кои интегрираат антимикробни и целосно стерилизирани материјали, безбедни од Ковид, кои совршено се вклопуваат во дизајнот на обновениот простор.

Select your currency