fbpx

PSB Alpha P5 добива награда „продукт на годината” од Stereophile Magazine

Од своето деби на почетокот на 2019 година, сите нови звучници на PSB алфа серија добија широко распространета прогласеност, како од критичарите, така и од љубителите на музиката. За да се затвори една година од прослава, звучникот PSB Alpha P5, заработи награда за Буџетска Компонента на Годината од „Стереофил“.

Прегледан од Џон Аткинсон, Стереофил ја истакна можноста на П5 да „ја комуницира суштината на музиката“, истовремено забележувајќи ги нејзините одлични перформанси. „Прегледувачот добива жагор кога аудитира продукт кој не чини многу, а навлегува длабоко во срцето на неговата музика“, вели Аткинсон. „Но, тој добива уште поголем жагор кога компонентата што му дава толку многу музичко задоволство има цена која е во дофат на реалните луѓе“.

Одликувајќи се со пробивлив дизајн кој овозможува неверојатен студиско квалитетен звук, Alpha P5 може лесно да го искаже целиот спектар на музички звуци без да одземе ништо.

Прочитајте повеќе во December 2019 issue of Stereophile

Select your currency