fbpx

Genelec Home Speakers

  HOME SPEAKERS

Филозофијата на дизајнот на Genelec е базирана на одржлив развој и вредности на животната средина, користејќи индустриски дизајн кој ќе им служи на акустичните перформанси на производите на Genelec. Нивната главна цел е да на аудио професионалците и ентузијастите им се обезбедат тонски неутралнии звучници и subwoofer системи со високи перформанси. Во потрагата по оваа крајна цел, Genelec се стреми да ги подобри сите аспекти на квалитетот на звучната репродукцијата на навните производи, со постојано развивање на иновативни технологии и револуционерни дизајни.

Studio Monitors

Genelec G One Two-Way Active Speaker (Single, Black)303 €

G One 
2-Way Active Speaker (Black or White) 
 • 3″ Woofer & 3/4″ Tweeter
 • Woofer 25W + Tweeter 25 W
 • Rear Adjustable Tone Controls
 • 1 x RCA Analog-Input

Genelec 4" G Two Active Speaker (White)470 €

G Two 
2-Way Active Speaker (Black or White)
 • 4″ Woofer & 3/4″ Tweeter
 • Woofer 25W + Tweeter 25 W
 • Rear Adjustable Tone Controls
 • 1 x RCA Analog-Input

Genelec 8030C Active Two-Way 5" Studio Monitor (Single)677 €

G Three 
2-Way Active Speaker (Black or White)
 • 5″ Woofer & 0.75″ Tweeter
 • Bi-Amped Class-D Amplifiers
 • Directivity Control Waveguide Technology
 • Minimum Diffraction Enclosure Technology

Genelec G Four 90W Active Speaker (White)1.067 €

G Four 
2-Way Active Speaker (Black or White)
 • 6.5″ Woofer & 3/4″ Tweeter
 • Woofer 90W + Tweeter 90 W
 • Rear Adjustable Tone Controls
 • 1 x RCA Analog-Input

Genelec G Five Active Speaker (Black)1.687 €

G Five
2-Way Active Speaker (Black or White)
 • 8″ Woofer & 1″ Tweeter
 • Woofer 150W + Tweeter 120 W
 • Rear Adjustable Tone Controls
 • 1 x RCA Analog-Input
Genelec F One 6.5" 40W Active Subwoofer (Black)597 €
F One
Active Subwoofer (Black or White)
 • 6.5″ Magnetically Shielded Driver
 • 40W Amplifier Power
 • Integrated Bass Management
 • 35 – 120 Hz LFE Frequency Response
Genelec F Two 8" Active Subwoofer (Polar White)1.219 €
F Two
Active Subwoofer (Black or White)
 • 8″ Magnetically Shielded Driver
 • 150W Amplifier Power
 • Integrated Bass Management
 • 27 – 120 Hz LFE Frequency Response

 

Select your currency