fbpx

Отворена работна позиција – Technical Sales Product Specialist

Technical Sales Product Specialist

Опис на позицијата:

 • Tехнички специјалист за продажба и имплементација на продукти и системи во област професионално аудио – видео.
 • Креирање, продажба и имплементација на актуелни технички решенија водени од желбите на клиентите и нивните потреби и можности.
 • Изработка на предлог решенија во претпродажба.
 • Презентација и демонстрирање на продукти / системи на клиенти.
 • Тестирање, дијагностика и калибрација на инсталираните системи.
 • Интервенции во случај на дефекти и координација со партнерските фирми – производители за благовремено отстранување на проблемот.
 • Посета и одржување блиски контакти со клучни клиенти.
 • Техничка поддршка на инсталираните системи.
 • Следење на развојот на новите технологии: аудио & видео, IP.

Потребни се следниве квалификации:

 • 3+ години работно искуство во сегментот професионално аудио и видео, радиодифузија, планирање – дизајн, продажба, имплементација, сервиси…
 • Одлично познавање на опрема и системи за озвучување.
 • Одлично познавање на опрема и системи за аудио – видео конференции и комуникации.
 • Одлично познавање на опрема и системи за презентација (проекции, дисплеи,…)
 • Солидно познавање на IT технологија и IP мрежни комуникации.
 • Способност за комуникација со клиенти во позитивна конотација, со желба да се помогне во решавањето на нивните проблеми / задачи.
 • Одлично познавање на англиски јазик со искуство во деловна комуникација.
 • Способност за работа во временски ограничени термини / рамки.
 • Одличен тимски играч.
 • Возач Б категорија.

Она што ќе ве направи посебен:

 • Способност и желба за брзо учење
 • Посебен интерес за новите дигитални технологии во оваа област
 • Одговорност и агилност
 • Енергија и ентузијазам. Самостоен, позитивен начин на работење кој води кон брзо напредување. Силно мотивиран член на тимот кој секогаш е спремен да истрча уште еден километар повеќе
 • Извонредна смисла за хумор ис хајли апришиејтед

Ние нудиме:

 • Работа во пријатна околина, ентериер и релаксирана атмосфера.
 • Неформална, “family like” компаниска култура .
 • Редовна, конкурентна и стимулативна надокнада.
 • Нашата експертиза е базирана на константно учење и унапредување на вештините. Континуирано се следат новите технолошки достигнувања во сегментот, во соработка со нашите партнери, преку разни предавања, конференции, тренинзи, семинари….
 • Релаксација во демо соба со врвни аудиофилски компоненти
 • Освежителни пијалоци
 • Тим билдинг активности со нашите пријатели од едриличарскиот клуб Нов Ветер

Испратете го вашето CV и мотивациско писмо на lnikolovski@vision.com.mk

Select your currency