Засилувачот C 298 на NAD Electronics C 298 награден со врвна чест од EISA

NAD C298 EISA Award winner

Врвниот светски hi-fi печат ја фали разноврсноста и перформансите на најновиот power засилувач на брендот

ПИКЕРИНГ, КАНАДА, АВГУСТ 15, 2021

NAD Electronics, водечкиот производител на премиум домашно аудио и видео продукти, објави дека C 298 Power Amplifier кој има Eigentakt технологија на засилување ја доби 2021-22 EISA наградата за Power Amplifiers. EISA, the Expert Imaging and Sound Association е независно тело со повеќе од 50 специјализирани публикации за електроника од целиот свет. Добитниците на наградата се избираат како најдобри во својата категорија од илјадниците производи тестирани и прегледани од членовите на EISA во текот на годината.

Уредниците на EISA hi-fi аудио дирекцијата му одадоа признание на NAD C 298 за неговата комбинација на супериорна засилувачка изведба и разновидност, велејќи:

„NAD ги започна своите легендарни засилувачи и ја истражува и развива технологијата речиси половина век. Сето тоа се покажува во скромниот на изглед C 298 power засилувач, дизајниран за употреба во се’ од конвенционално hi-fi и системи за домашно кино до скриени custom инсталации. Има еднократни и избалансирани влезови за флексибилност и пренослив signal-sensing за далечинско работење, додека неговата енергетски ефикасна технологија за засилување Purifi Eigentakt му дава способност да го движи скоро било кој звучник со неказнетост.

„NAD ги започна своите легендарни засилувачи и ја истражува и развива технологијата речиси половина век. Сето тоа се покажува во скромниот на изглед C 298 power засилувач, дизајниран за употреба во се’ од конвенционално hi-fi и системи за домашно кино до скриени custom инсталации. Има еднократни и избалансирани влезови за флексибилност и пренослив signal-sensing за далечинско работење, додека неговата енергетски ефикасна технологија за засилување Purifi Eigentakt му дава способност да го движи скоро било кој звучник со неказнетост.

„Целта со C 298 е да се создаде огромна моќност речиси без изобличување, што му дава разновидност на засилувачот“, вели Кас Оствогел, Product Manager во NAD Electronics.

„Ние, затоа, работевме со луѓе кои размислуваат за иднината во Purifi за да го направиме Eigentakt засилувачот кој го има балансот на изведба , вредност и звучен квалитет по кој NAD e познат.”

Со доделувањето на наградите EISA сега во нивната четврта деценија и членството, вклучувајќи ги и водечките аудио публикации од Европа, Америка и Азија-Пацифик, резултатите се сметаат за една од највисоките признанија во hi-fi индустријата. За да освојат награда од EISA, производите се подложени на робустен, ригорозен и исцрпен процес на оценување во две фази. По интензивно тестирање и аудиција од страна на специјалисти во EISA, секој член поднесува краток список со најдобрите производи во секоја категорија за награди пред да биде спроведен низ демократски процес на гласање за да се воспостави консензус за извонредност и да се одредат победничките производи.

Select your currency
EUREuro